تحولات منطقه

وزیر امور خارجه ایران در مصاحبه با یکی از مجریان معروف آمریکایی گفت که رهبر همانند اکثر مردم ایران شفاف گفته اند که به آمریکا اعتماد نداریم.

زمان مطالعه: ۷ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، "محمدجواد ظریف" وزیر امور خارجه کشورمان در سفر خود به آمریکا با چارلی رز مجری و مصاحبه‌گر مشهور ایالات متحده مصاحبه‌ای انجام داد.

وی در این مصاحبه گفت: ما می‌خواهیم یک رابطه بر مبنای احترام دو طرفه با غرب داشته باشیم ما نمی خواهیم هیچگونه خصومتی با غرب وجود داشته باشد ما می‌خواهیم از فواید یک رابطه متقابل لذت ببریم اما ما همچنان بر اصول خود پافشاری می‌کنیم و بر یک رابطه دو طرفه مبنی بر احترام متقابل پافشاری می‌کنیم و این برای ما بسیار مهم است.

رهبر همانند اکثر مردم ایران شفاف گفته که به آمریکا اعتماد نداریم

ظریف در پاسخ به سوالی که رئیس جمهور آمریکا نامه‌هایی را برای رهبر ایران ارسال کرده، گفت: نامه‌ها جواب داده شد. نکته این است که عموم مردم ایران و نه تنها رهبر، نسبت به اهداف ایالات متحده بسیار دیرباور هستند این قضیه متاسفانه وجود دارد اما واقعیت این هست که عموم مردم ایران نسبت به تاریخچه و اتفاقات گذشته بسیار آگاه و هوشیار هستند و آنها تلاش‌های آمریکا برای سرنگونی حکومت را به یاد دارند. یک نگاه و احساس بدگمانی و بی اعتمادی بین دو طرف بوجود آمده است و ما نمی‌خواهیم بحث کنیم که چه اتفاقی اول افتاد و چه کسی مسئول آن است ما باید این پیشینه‌های تاریخی را بفهمیم و درک کنیم و ببینیم آیا در طی این همکاری‌ها برای حل مشکل فعلی می‌توانیم در واقع آن حس بی اعتمادی که بین ایران و آمریکا بوجود آمده را از بین ببریم و ببینیم این فرصت را برای ما فراهم می‌کند که رو به جلو حرکت  کنیم بنابراین رهبر همانند اکثر مردم ایران بسیار شفاف گفته است که ما به آمریکا اعتماد نداریم ایشان در آخرین خطبه خود به شکل کاملا شفاف بیان کردند اگر همه چیز خوب پیش برود ممکن است راه ‌ها را برای مذاکرات آینده درباره قضایای دیگر هموارتر کند این چیزیست که ما باید تصمیم بگیریم و باید ببینیم قضایا چطور به جلو می‌رود باید ببینیم آیا آمریکا آمادگی این را دارد تا با مردم ایران به شکلی احترام آمیز کنار بیاید.

تحریم‌ها تنها باعث شد تا آمریکا مردم ایران را دشمن خود بکند

وزیر امور خارجه ایران در پاسخ به سوال دیگری درباره تحریم‌ها علیه ایران گفت: به یاد داشته باشیم که آیا تحریم‌ها بوجود آمده بود تا به مردم ایران آسیب برساند یا برای این بود که دیدگاه حکومت ایران را عوض کند نه آسیب به مردم ایران. تحریم‌ها دیدگاه حکومت ایران را تغییر نداد و حکومت ایران حتی به تعداد سانتریفیوژهای خود اضافه کرد پس کاری که این تحریم‌ها کرد این بود که یک جوی را در بین ایرانی‌ها بوجود آورد تا به این باور برسند که ایالات متحده آمریکا نمی‌خواهد با آنها به خوبی رفتار کند و به این باور رسیدند که آمریکا می‌خواهد آنها را تحت فشار قرار دهد و آمریکا می‌خواهد حتی امکان خریدن دارو از خارج کشور با پول‌های خودشان را از آنها بگیرد البته می‌دانید که آمریکا می‌گوید ایران می‌تواند دارو خریداری کند اما اگر شما به بانک بروید و بگویید که می‌خواهید دارو به ایران بفرستید حساب بانکی باز کنند.... این تحریم‌ها چیزی نیست که من نام آن را موفقیت بنامم. باعث شد که ایران این احساس فشار را از طرف سایر کشورهای دنیا حس کند. اگر می‌خواستند که مردم ایران را دشمن خود بکنند نه شما بلکه دولت آمریکا اگر می‌خواست مردم ایران را دشمن خود بکند و اگر دولت آمریکا می‌خواست یک احساس بد گمانی و بیم نسبت به خود را به عموم مردم ایران بدهد می‌توان گفت که این تحریم‌ها موفق بوده است اما اگر هدف از این تحریم‌ها آوردن ایران به پای میز مذاکرات بوده این چیزی نیست که به دست آوردند. ما سر میز مذاکرات هستیم چون مردم می‌خواستند ما اینجا باشیم حتی قبل از انتخابات ما همیشه سر میز مذاکرات بوده‌ایم و این روش ما بوده است ما در زمان ریاست جمهوری خاتمی در ایران بر سر میز مذاکرات بودیم. رئیس جمهور روحانی و خود بنده در حال مذاکره بودیم سپس نمایندگان ما به مذاکرات ادامه دادند اما این آمریکا بود که ایده متوقف کردن کامل غنی سازی ایران را داشت اگر آمریکا می پذیرفت که این حق ایران است که غنی سازی کند 10 سال پیش ما هیچ کدام از این مشکلات بی دلیلی که در این 10 سال داشتیم را نداشتیم.

ایران هیچ وقت به دنبال سلاح هسته‌ای نبوده و نخواهد بود

ظریف در پاسخ به سوال مجری که پرسید چرا دنیا به ایران اعتماد ندارد، پاسخ داد: بدلیل دروغ‌های بسیاری که توسط اسرائیلی‌ها پخش شده است که تنها کسانی در منطقه ما هستند که دارای سلاح اتمی هستند و تنها کسانی در منطقه هستند که عضو ان‌پی‌تی نیستند من داشتم با وزیر امور خارجه مصر صحبت می‌کردم ما همه می‌خواهیم یک منطقه‌ی خالی از سلاح اتمی در خاورمیانه بوجود بیاوریم چرا به اسرائیل فشار نمی‌آورید که این موضوع را قبول کند؟ چون فردا اگر همه را در خاورمیانه داشته باشید که آماده هستند تا این اتفاق بیفتد هیچ سلاح هسته‌ای در خاورمیانه نخواهد بود با تمام بازرسی‌هایی که شما می‌خواهید انجام بدهید و ما سلاح هسته‌ای نخواهیم داشت پس نتانیاهو هیچگونه صلاحیتی ندارد که از چنین اتفاقی جلوگیری کند بر روی 200 سلاح هسته‌ای نشسته است که غیر مجاز هستند و یک تخلف سنگین در عهدنامه منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای به حساب می‌آید. بیاید جدی باشیم ایران هیچ وقت به دنبال سلاح هسته‌ای نبوده و نخواهد بود. در حال حاضر چیزی که درباره آن صحبت می‌کنند وقتی بحث درباره ایران است درباره مدت زمانی است که ایران نیاز دارد برای ساخت ماده اصلی مورد نیاز یک بمب و این برای زمان ساخت خود بمب نیست و اینجاست که دروغ پراکنی آغاز می‌شود در طی 8 سال گذشته  ایران از این تحریم‌ها رنج برد ما مواد مورد نیاز به اندازه کافی داشتیم که هشت بمب درست کنیم و هیچ وقت این کار را نکردیم 8 هزار کیلوگرم اورانیوم غنی شده در زمان ریاست جمهوری آقای احمدی نژاد. زمانی که آمریکا و تمام دنیا همه فشارها را روی او گذاشتند و دنیا را از او ترساندند و سعی کردند که شرایط امنیتی را بر ضد کشوری قرار دهند که هیچ وقت کشور دیگری را تهدید نکرده است هشت سال، هشت هزار کیلوگرم، هشت بمب، اما حتی یک بمب هم ساخته نشد هیچ کسی نمی‌تواند این برهان را زیر سوال ببرد. ایران نمی‌خواهد سلاح اتمی بسازد. ما آماده هستیم تا یک فضای اطمینان بخش بوجود بیاوریم. این کار تا آن جایی که قبول کردیم انجام می‌شود. این دلیل نمی شود که این بزرگنمایی را قبول کنم چون باور دارم دروغ است و باور دارم هیچ کسی نباید این موضوع را باور کند. مردم باید به واقعیت گوش دهند مردم باید به علم و نه به دروغ گوش بدهند.

تحریم‌ها نبود که ایران را سر میز مذاکره آورد ما همیشه سر میز مذاکره بوده‌ایم

وزیر امور خارجه ایران در پاسخ به سوال دیگری درباره روابط میان ایران و آمریکا گفت: ما هر دو می‌خواهیم که پیشرفت در کار حاصل بشود. چون هر اتفاقی جز این غیر مولد است  و نتایج آن بدون نتیجه خواهد بود منظورم این است که رو در رویی و جدال هم به ما و هم به آمریکا ضربه می‌زند و هیچ نتیجه ای نخواهد داشت. درک این مطلب مهمترین عامل برای همه است تا بشینند و مسائل را حل کنند ما چیزی را امتحان کردیم که برای هیچ کدام از جناحین و منافعشان سودمند نبود حالا ما داریم راه دیگری را امتحان می‌کنیم. گزینه‌ای که ما همیشه ترجیح می دادیم و ما این گزینه را در اوایل سال 2000 امتحان کردیم وقتی پیشنهاداتمان را دادیم. من می خواهم که شما و مردم آمریکا متوجه شوید که این تحریم ها نبود که ایران را به اینجا آورد ما همیشه سر میز مذاکرات بوده ایم و ما همیشه دنبال یک راه حل مذاکراتی بودیم اما متاسفانه این بخش های دولتی آمریکا بودند که باور داشتند و همچنان باور دارند که می توانند نظرات شخصی خودشان را به دنیا تحمیل کنند اما نمی‌توانند و هر چه سریعتر به این مطلب پی ببرند همه ما دوران بهتری را خواهیم داشت.

مجرم نمی‌تواند پشت عنوان نویسنده یا یک فعال سیاسی مخفی شود

ظریف در ادامه این مصاحبه گفت: ما مردم را به خاطر نظراتشان زندانی نمی‌کنیم دولت یک برنامه دارد تا وضعیت حقوق بشر را در کشور مثل هر دولت دیگری بهبود ببخشد و من اعتقاد دارم که به عنوان یک دولت به مردم خود تعهد داریم که این کار را انجام دهیم اما کسانی که مرتکب جرم می‌شوند کسی که مقررات کشور را زیر پا می گذارد نمی تواند پشت یک عنوان نویسنده و یا یک فعال سیاسی مخفی شود. مردم باید تابع قانون باشند. من هم باید تابع قانون باشم. از من خواسته می شود که به پارلمان بروم ممکن است که دلم نخواهد اما باید بروم و پاسخگوی سوالاتشان باشم و من باور دارم که این مهم هست که همه به قانون احترام بگذارند و اجازه دهند که پروسه های سیاسی و قضایی روند خودشان را طی کنند و باور دارم در نهایت همه به بهترین شکل مورد حمایت قرار میگیرند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.